Jucaţi GO pe internet


Servere de GO

 

La orice oră din zi şi din noapte, internetul vă stă la dispoziţie cu o mulţime de servere dedicate jocului de GO. Acestea sunt un fel de cluburi virtuale unde oameni din toate colţurile lumii se întâlnesc, discută, joacă GO sau se uită la alţii cum joacă. Accesul e gratuit, trebuie doar să vă înregistraţi ca membru şi puteţi juca!

Iată câteva dintre cele mai importante servere:

Internet Go Server (Japonia) - Veteranul serverelor de GO, înfiinţat în 1992, este frecventat în medie de 2000 de jucători, mulţi dintre ei foarte puternici. Facilităţi oferite: calcularea automată a rangului, reluarea partidelor întrerupte, lecţii de GO online etc. Aici se desfăşoară partide de jucători profesionişti, la care se strâng adesea peste 1000 de chibiţi.
Kiseido Go Server (Japonia) - Un server foarte prietenos, foloseşte un excelent client Java care se instalează uşor pe orice sistem (Windows, Mac, Linux). Are foarte multe facilităţi şi e frecventat în medie de 1800 de jucători din toată lumea. Românii pot fi găsiţi de obicei în camera română (la Rooms > Main).
CyberOro (Coreea) - Destinat în principal jucătorilor asiatici, este cel mai populat server de GO din lume, cu peste 20000 de jucători online. Aceştia sunt împărţiţi pe mai multe servere, de regulă după naţionalitate: Coreea, Japonia, China, Taiwan.
World Web Go (Japonia) - Server dedicat de GO, nu necesită instalarea vreunui program, în schimb accesul la jocuri e destul de greoi, iar interfaţa grafică (Java) cam rudimentară. Cei mai mulţi jucători sunt japonezi, cu ranguri între 10 kyu şi 5 dan.
Yahoo Games (USA) - Yahoo vă oferă câteva jocuri online, printre care şi GO. În sala de începători se joacă multe partide de 9x9 şi 13x13. Nu trebuie instalat niciun program, cu un singur click intraţi în oricare din sălile de GO, appletul Java se încarcă automat şi în câteva minute puteţi juca.


Recomandare

Deşi regulile jocului sunt aceleaşi pe toate serverele de GO, totuşi modul de conectare şi de utilizare a programelor diferă de la un server la altul. Pe fiecare din cele 5 site-uri de mai sus veţi găsi instrucţiuni pentru noii veniţi. Înainte de a încerca să jucaţi, căutaţi secţiunile de genul Getting Started sau Newbie Guide şi citiţi ce aveţi de făcut. Dacă totuşi aveţi probleme cu conectarea sau nu vă descurcaţi cu programul respectiv, trimiteţi-ne un e-mail şi vom încerca să vă ajutăm.


Acestea fiind spuse, daţi-i drumul! Alegeţi un server şi arătaţi-le cum se joacă GO-ul. :)  Succes!Updated 15.02.2010